Във Франция започна разследване по подозрения за незаконно финансиране на предизборни

...
Във Франция започна разследване по подозрения за незаконно финансиране на предизборни
Коментари Харесай

Франция разследва Макрон

Във Франция стартира разследване по съмнения за нелегално финансиране на предизборни акции през 2017 година и 2022 година , оповестява " Асошиейтед прес ".

Разследването е ориентирано към изборите, извоювани от сегашния президент Еманюел Макрон.

По-рано в. " Паризиен " заяви за хипотетично следствие по отношение на акцията на Макрон през 2017 година и връзките ѝ с американската консултантска компания McKinsey & Company.

В известие на финансовата прокуратура, без да се посочват Макрон или неговата партия, се показва, че на 20 октомври е почнало правосъдно следствие за хипотетични " непоследователни сметки за акцията " и " понижаване на счетоводни позиции " по отношение на консултантски компании, работещи по време на предизборни акции от 2017 година и 2022 година

На идващия ден беше намерено друго следствие за хипотетично фаворитизиране по отношение на тези акции, допълват от прокуратурата.

Финансирането на предизборните акции във Франция предстои на строга регулация.

Прокуратурата ревизира изискванията, при които са подписани някои огромни контракти сред McKinsey и страната след избирането на Макрон.

Официален представител на френското президентство съобщи, че Елисейският замък " е бил известен за известието от финансовата прокуратура по отношение на започването на две правосъдни следствия. От правосъдната система зависи да води следствия при цялостна самостоятелност ".

През март тази година френската финансова прокуратура стартира друго следствие по съмнение за данъчни измами от McKinsey. Тогава компанията увери, че " съблюдава френските данъчни правила, които се ползват за нея ".

Това следствие беше стартирано две седмици след отчет на френския Сенат, в който се твърди, че компанията McKinsey не е плащала корпоративни налози върху облагата в страната най-малко от 2011 година Докладът също по този начин слага под въпрос потреблението на частни консултанти от държавното управление.

Тогава Макрон съобщи, че е " шокиран " от съмненията за укриване на налози от страна на консултантски компании.

Т.нар. " спекулация McKinsey " провокира рецензии от противниците на Макрон преди президентските избори във Франция през април, които той в последна сметка завоюва.

По мотив актуалното следствие Макрон съобщи, че то би трябвало да продължи и прокурорите ще свършат работата си.

" Трябва да има бистрота ", безапелационен бе френският президент, представен от " Ройтерс ".

Макрон посочи, че сметките му за президентската акция към този момент са тествани. По негови думи че има доста политически офанзиви, свързани с консултантската компания, само че правосъдните органи би трябвало да работят проведено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР